Arkiv för Nyheter

 •   Postat den 17 Nov 2017
 • IM-Medico på Medica


  IM-Medico besökte Medica-mässan i Düsseldorf nu i veckan. Medica är enorm mässa och i princip alla företag i Medtech branschen som är, eller vill, göra sig ett namn inom den medicintekniska industrin brukar delta. Det är allt från de stora världsföretagen till små tillverkare från världens alla hörn som vill marknadsföra just sin produkt och skapa försäljning främst i Europa.

  Vi hade två mycket intensiva dagar där vi träffade ett stort antal av våra internationella tillverkare, vars produkter vi marknadsför och säljer i Sverige. Dessa möten är viktiga eftersom de stärker samarbetet mellan oss och tillverkarna och eftersom vi tillsammans får tillfälle att planera när och hur vi ska lansera nya produkter på den svenska marknaden.

 •   Postat den 9 aug 2017
 • Upptäck våra staplingprodukter

  Dags att stapla in efter semestern? Detta görs bäst med vår nya serie av kirurgiska staplers. Passa på att besöka oss i vår monter på Kirurgveckan 2017 i  Jönköping den 21-25 augusti, för att lära dig mer om vilken stapler som kan förenkla din arbetsdag.

  Vi har flera olika staplers från Purple Surgical. Kom förbi och upptäck det senaste inom staplingprodukter. Alla Purples staplers har hög kvalitet, är kostnadseffektiva och är utmärkta instrument för operationer.

  Här kan du läsa mer om några av våra staplers:

  Skin stapler & skin stapler remover – Detta högkvalitativa hudstaplingsinstrument är en pålitlig och kostnadseffektiv lösning för sårförslutning. Den är enkel, snabb och smidig att använda. Den ergonomiska designen ger maximal kontroll och precision vilket genererar exceptionella resultat.

  Reloadable linear cutter stapler– Den raka laddningsbara skärarstaplern är ett effektivt kirurgiskt instrument vid allmänkirurgi, gynekologisk och urologisk kirurgi samt thorax kirurgi. Staplern placerar två rader av titanklammer i vävnaden samtidigt som den skär och delar vävnaden mellan de två raderna. Staplern kan laddas om upp till sju gånger, vilket innebär ett maxantal av åtta häftningar per patient. Instrumentet skapar en perfekt B-formad klammer med hjälp av riktmärken. Det ergonomiska handtaget och avtryckaren genererar komfort och kontroll.

  Circular stapler with dual safety – Den runda dubbelsäkrade staplern är ett effektivt kirurgiskt instrument vid allmänkirurgi såsom matstrupen, magen och tarmarna. Staplern resekterar överflödig vävnad genom att placera dubbla rader av titanklammer i vävnaden och skapar en cirkulär anastomos. Den dubbla låsmekanismen förhindrar också att man slinter.

  Hoppas att vi ses där!

 •   Postat den 13 apr 2017
 • Utforska våra nya unika akutväskor

  Besök oss i vår monter på Ambulans 2017 i  Upplands Väsby den 25-26 april. Då kan du få lära dig mer om hur packad du faktiskt kan vara i ambulansen, när vi bland annat visar upp vår nya unika linje av akutväskor.

  Vi har fyra nya moderna akutväskor, som alla kan anpassas efter dina behov:

  • Flexi
  • Flexi Hybrid
  • Flexi Andningsvårdsväska
  • MiniBag

  Flexi är akutväskan som passar i såväl akuta som mindre akuta sammanhang. Med det senaste inom ergonomi och väldisponerade fack täcker väskan de flesta behov. Materialets antibakteriella egenskaper är helt rätt i tiden och att den är PVC-fri gör den helt återvinningsbar.

  Flexi Hybrid är akutväskan för dagens moderna ambulanssjukvård. Materialets antibakteriella egenskaper är helt rätt i tiden och att den är PVC-fri gör den helt återvinningsbar. Akutväskan passar i alla akuta situationer med det senaste inom ergonomi samt väldisponerade fack med god överskådlighet. Valfriheten mellan olika innerväggar eller moduler ger dig stor frihet att anpassa akutvårdsväskan efter dina behov.

  Flexi Andningsvårdsväska är en förbättrad version av vår traditionella liggande andningsvårdsväska, anpassad för dagens ambulanssjukvård. Materialets antibakteriella egenskaper är helt rätt i tiden och att den är PVC-fri gör den helt återvinningsbar. Med det senaste inom ergonomi och beprövade fackuppställningar finns överskådlighet som passar perfekt i en akutväska. Givetvis finns möjlighet att integrera sugsystem.

  MiniBag är en akutväska med utökade möjligheter att ändra inredningen genom det genomtänkta systemet med innerväggsflexibilitet. Materialets antibakteriella egenskaper är helt rätt i tiden och att den är PVC-fri gör den helt återvinningsbar. Kan användas till förband, CPAP eller som barnväska.

  Hoppas att vi ses där!

 •   Postat den 1 Dec 2016
 • Träffa IM-Medico på OP-dagarna

  Den 1-2 december ställer IM-Medico ut på OP-dagarna på Stockholm Waterfront.

  OP-dagarna är en höstkongress som arrangeras årligen av Riksföreningen för operationssjukvård.

  Varmt välkommen att besöka oss i vår monter där vi visar upp delar av vårt sortiment från Purple Surgical.

  Hoppas att vi ses!

 •   Postat den 19 sep 2016
 • Ny intraosseös nål − NIO

  Vi har glädjen att kunna erbjuda en ny intraosseös nål − NIO.

  NIO är en automatisk intraosseös nål redo att användas för säker, snabb och enkel kärlåtkomst.

  Den nya intraosseösa nålen, NIO, används i alla situationer där en akut venaccess inte kan uppnås. NIO är utformad för att enkelt kunna sättas in i antingen skenbenet eller i humerus i alla kliniska miljöer. Alla vätskor och läkemedel som kan ges intravenöst kan ges i nålen. NIO är liten, lätt och enkel att använda även i de mest krävande situationerna.

  Läs mer om den nya intraosseösa nålen NIO här.

  Välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller vill ha mer information om den nya intraosseösa nålen NIO.

 •   Postat den 19 sep 2016
 • Nya akutväskor

  IM-Medico är glada över att kunna presentera våra nya uppdaterade väskor för dagens ambulanssjukvård. Väskorna är tillverkade i materialet MicrAgard Plus. Materialets antibakteriella egenskaper är helt rätt i tiden och att det är PVC-fritt gör väskorna helt återvinningsbara. Med det senaste inom ergonomi och väl disponerade fack med god överskådlighet passar väskorna i alla akuta situationer. Valfriheten mellan olika innerväggar eller moduler ger er stor valmöjlighet.

  Läs mer om de nya modellerna här.

  Välkommen att kontakta oss om ni har några frågor eller vill ha mer information om våra nya väskor för ambulanssjukvården.